Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fülszöveg

A végleges fogyás fogyókúra és egyéb önkínzás nélküli módszereit járjuk körbe. Természetesen, így nem csak a test oldaláról közelítjük meg a témát, hanem a lelki-szellemi oldal kapja a nagyobb hangsúlyt.

Ajánló

Ideális súlyod és a kilók

2010.02.19. 14:29 | mo'at | komment

Címkék: izom mozgás kiló ödéma csontozat ideális súly

Mindenekelőtt van egy csontozatod, és egy genetikusan hozott izomzatod. Aztán a hormonok fölrakták rá a zsírt is. Ahová a legutoljára hízol, onnan fogysz először, ahová a legelőször hízol, onnan fogysz majd utoljára. Én homokóra típus vagyok, a vállaim szélesek, de mellre nem hízok, nem fogyok. Amikor hasra is kezdtem hízni, az volt a vég, akkor mondtam, hogy ácsi. A térdem belső felén lévő zsírpárna olyan, mint anyámnak, s egyáltalán szinte ugyanaz a fazon vagyok húsz centivel magasabb kiadásban.

Ismertem egy lányt, aki csont-bőr volt már, de a csípője sehogy sem akart keskenyebb lenni. Nem vette észre, hogy a medencecsontja nem fog összemenni, bármennyit is koplal. Ha adott testrészről szeretnél zsírt veszíteni, dolgoztasd az alatta lévő izmot legalább húsz percig, amíg föl nem melegszik a bőröd! Nekem a szobabiciklizéskor egyre rövidebb idő kellett, hogy a lábam bizonyos helyeken fölmelegedjen. Eleinte félóra is kellett, aztán hónapok múlva elég volt tíz perc is. Valóban, azokról a helyekről, a térdem környékéről a bicikli levitt zsírt, de alapvetően arra számíts, hogy mindenhonnan fogysz, abban a sorrendben ahogy a génjeid akarják. És ne akard a fenekedről, combodról lecsikarni azt a kevés zsírpárnát is, amitől egyáltalán nőnek nézel ki!

Az izom nehezebb a zsírnál, ezért előfordulhat, hogy kilóban nem fogysz, centiméterben viszont igen, ha rendszeresen mozogsz. Ha lehet, ne állj mérlegre, mert ha vizet veszítesz, azt hiheted, fogytál, vagy ha vizet tartasz épp vissza a ciklusod miatt, akkor azt hiheted, híztál, pedig nem. Ne számolgass, hány kilósnak kéne lenned a magasságod függvényében, és ne számolgasd, hány kiló van még hátra a vélt ideális tömegig. Ne hidd el a női magazinokban megadott adatokat, hány centi magas és hány kilós egy-egy sztár. Ne hidd el, hogy a 180 centis szépségkirálynőselejtezős kislány 45 kilós.
A nők csontsűrűsége 35 éves korban kulminál. Két-három terhesség után, negyven évesen nem nézhetsz ki úgy, mint egy nyolcadikos, kifejletlen (esetleg anorexiás) modellfruska, akit felnőttarcúra sminkeltek, majd jól megretusáltak.
Egy szóval: ne foglalkozz a kilókkal! Sokkal fontosabb, hogy a nadrágszíjad egy lukkal odébb megy, a combodon már nem feszül a nadrág, hanem lötyögni kezd, a melltartódat eggyel beljebb kapcsolod.




Ehhez a cikkhez itt lehet hozzászólni.
 

süti beállítások módosítása