1. Tésztaétel azoknak, akik nem ragaszkodnak hozzá, hogy a spagettin paradicsomszósz legyen:
Amíg a spagettit kifőzöd, azalatt megvan a szósz. Hozzávalók: egy natúr vagy tejszínes tömlős sajt, egy kispohár tejföl, egy evőkanál liszt, 2 zacskó teszkós legolcsóbb gombalevespor, fél liter víz, tetszés szerint fűszerek (petrezselyem, bors). Elkészítés: a levesporokat a vízben elkevered, s fölteszed főzni. A tejfölben elkevered a lisztet, s így teszed a fővő levesbe, majd a sajtot is belenyomod. Ha túl sűrű lenne, még teszel hozzá vizet, de erre valószínűleg nem lesz szükség. Krémes állagig főzöd kevergetve, pár percig csak.
2. Reggeli, ami kalóriaszegény. Hihetetlen, de nagyon szeretem, rászoktam, ősemberkajának hívom, és a joghurtos kúra után lett a kedvencem:
1-3 dl natúr joghurtban elkeversz egy evőkanál búzakorpát és egy evőkanál búzacsírát.
3. Őszi színek saláta
Hozzávalók: 1 evőkanál majonéz, 2 púpos evőkanál tejföl, kapor, grillcsirkefűszer, 2 sárgarépa, 3 paprika, 4 paradicsom, 1 apróravágott tonhalkonzerv
Elkészítés: a tejfölt, a majonézt és a fűszereket elkevered, majd hozzáadod a répákat lereszelve. A paprikát kis kockákra vágod, a paradicsomot is kisebb darabokra, a halkonzervet pedig úgy, hogy megszabadítottad a levétől. A szószt ráöntöd és az egészet összekevered.