Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fülszöveg

A végleges fogyás fogyókúra és egyéb önkínzás nélküli módszereit járjuk körbe. Természetesen, így nem csak a test oldaláról közelítjük meg a témát, hanem a lelki-szellemi oldal kapja a nagyobb hangsúlyt.

Ajánló

Egyél-e vagy igyál...?

2010.02.17. 01:14 | mo'at | komment

Címkék: kávé éhség szomjúság ödéma zöldtea vízhajtás

Ha súlyfelesleged van, nagy valószínűséggel nem tudod fölismerni, mikor vagy éhes és mikor vagy szomjas. Mindenhonnan azt hallod, hogy napi két liter folyadékot igyál meg. Sok fogyókúrázó amint észreveszi, hogy vizesedésre hajlamos, rááll a vízhajtó hatású italokra, mint a kávé, kóla. A szervezet pedig egy idő után mégjobban igyekszik visszatartani a vizet, így jöhet létre, hogy napi fél liter hosszúkávét iszik az illető, más folyadékot nem is iszik, mégis kezén-lábán áll az ödéma.

Nem is hinnéd, hány ember fáradékonysága, gyengének tűnő immunrendszere, napiszintű fejfájása tudható be a folyadékbevitel elégtelenségének. Sokan állandó enyhe kiszáradás alatt tartják a szervezetüket, mert naponta 1 litert ha megisznak. Rá kell szoknod, hogy észbentartod, mennyit kell innod. Figyeld meg, mennyit javul a közérzeted, ha elkezdesz legalább 2 litert inni naponta. Ebben segítségedre lesz, hogy mostantól nem eszel/nassolsz félóránként.

Próbáld ki: ha éhesnek érzed magad, igyál valami cukormenteset. Ha elmúlik tőle az éhségérzet, csak szomjas voltál. A szomjúságot könnyen össze lehet téveszteni az édes íz utáni vággyal. Próbáld ki ezt is: ha édeset kívánsz, igyál. A legjobb egy félliter zöld tea mindenféle ízesítés nélkül. Az íze szerintem olyan, mintha haraphatóvá vált volna a víz.

Étkezések előtt, ha nagyon éhes vagy, igyál egy fél liter meleg teát. Étkezés után is ihatsz még egy féllitert ha nem ettél sokat. Néhány nap gyakorlás után észre fogod venni, hogy ez jó, erre volt szükséged, s közérzeted javul. Fölösleges vízkészleteid apadni kezdenek, veséd kimossa a szervezetedből a mérgeket. A szemed körüli barnaság is eltűnik idővel.

Ha ganoderma tartalmú táplálékkiegészítőt vagy spirulinát szedsz, nem lesz kérdés a vízivás: napjában többször nagyon szomjas leszel. Én egyszerre meg tudok inni egy liter vizet időnként, de a fél liter a minimum amikor a maximálisan beszedhető spirulinaadagot eszem több napon át.

Egyszer s mindenkorra szokj le a cukros löttyökről. Szénsavas, cukros folyékony szemetet ne önts magadba. Ha nem cukor nélküli teát iszol, igyál 100%-os rostos leveket, ha van rá pénzed, igyál zöldségleveket, de vedd figyelembe ezek kalóriatartalmát.

Az éhségérzetedet pedig tanuld meg nemszégyellni. Reggel fölébredsz és éhes vagy? Egyél. Délben megint éhes lettél? Egyél. Este megint éhes vagy? Egyél. Ezt ennél pontosabban itt fejtem ki. Soha ne érintse meg a lelked, ha épp egy szál banán fogyasztásakor egy vékony, kárörvendő csaj beszól, és benyögi, hogy hány kalória van abban a banánban. Ne szólj hozzá, csak a lelki békéddel törődj.



Ehhez a cikkhez itt lehet hozzászólni.
 

süti beállítások módosítása